بسته بندی و چاپ محصولات غذایی

با سلام در این وبلاگ قصد داریم مطالبی را برای ارتقا اطلاعات عمومی شما به اشتراک بگذاریم و در مورد انواع غذا های فست فودی وبسته بندی آنها صحبت کنیم

بسته بندی و چاپ محصولات غذایی

با سلام در این وبلاگ قصد داریم مطالبی را برای ارتقا اطلاعات عمومی شما به اشتراک بگذاریم و در مورد انواع غذا های فست فودی وبسته بندی آنها صحبت کنیم

چاپ افست

چاپ افست یکی از مرسوم‌ترین شیوه‌های چاپ است که تقریبا بر روی تمامی انواع کاغذ و مقوا قابل اجراست. هر یک از دستگاه‌های چاپ در این روش دارای ابعاد مشخصی است که به ترتیب عبارت‌اند از: ۲۵در۳۵، ۳۵در۵۰، ۵۰در۷۰، ۱۰۰ در ۱۴۰.

متداول‌ترین مدل چاپ افست به CMYK شهرت دارد که از ابتدای نام چهاررنگ اصلی فیروزه‌ای، ارغوانی، آبی و زرد به زبان آلمانی گرفته شده است. به لحاظ شیمیایی چاپ افست حاصل تقابل آب و مرکب برروی صفحه‌ای آلمینیومی است که اصطلاحا زینک نامیده می‌شود.

بنابراین در چاپ افست برای بازآفرینی یک تصویر رنگی، هر رنگ مرکب چاپ به پلیت مخصوص خود نیاز دارد. هر فرم چاپ توسط رنگ مربوط به خود به چاپ می‌رسد و در آخر محصول نهایی تبدیل به یک تصویر رنگی می‌شود.


 چاپ افست چیست؟ کاربردهای چاپ آفست و تفاوت آن با چاپ دیجیتال

 فرایند چاپ افست چیست

ساده‌ترین شیوه برای توضیح فرآیند چاپ افست بدین صورت است:

  • ابتدا آنچه باید چاپ شود به روی زینک منتقل می‌شود
  • سپس با استفاده از مواد شیمیایی نوعی حساسیت روی زینک ایجاد کرده تا فقط عکس‌ها و نوشته‌ها مرکب را به خود جذب کنند.
  • سپس زینک به روی استوانه یا غلطک اول قرار می‌گیرد که طرح آن در اثر فشار روی استوانه لاستیکی دوم قرار می‌گیرد و کاغذ سفید نیز روی استوانه سوم.
  • نهایتا از برخورد استوانه جوهری دوم و استوانه مجهز به کاغذ طرح روی آن چاپ می‌شود.

 لازم است که بدانید، روش چاپ افست مبتنی بر طراحی و ترسیم است، قسمت‌های چاپ شونده و بدون چاپ، همگی در کنار هم و در یک سطح قرار دارند و فرم چاپ، پلیت (زینک) است که حامل قسمت‌های چاپ شونده و بدون چاپ است.

دستگاه چاپ افست


مزایا و معایب  چاپ افست

چاپ افست به لحاظ اقتصادی به‌صرفه‌ترین نوع چاپ به حساب می‌آید، زیرا ظرفیت تیراژ بالا را دارد و زینک‌ها به طور معمول تا تیراژ ۵۰۰۰۰ عدد را به خوبی چاپ می‌کنند.

این نکته را فراموش نکنید که غیر از چاپ دیجیتال تمامی انواع چاپ نیاز به کلیشه دارند اما تولید کلیشه افست سریع‌تر و ساده‌تر است.

از لحاظ کیفیت می‌توان گفت علی‌رقم پیشرفت‌ها و توسعه چاپ دیجیتال در سال‌های اخیر، چاپ افست هم‌چنان کیفیت و ماندگاری بیشتری بر روی کاغذ و مقوا دارد و به همین دلیل مشتریان خود را حفظ کرده است.


 فرآیند چاپ افست

با وجود این که بسیاری از صنایع چاپ و بسته بندی چاپ افست را به مشتری پیشنهاد می‌دهند و ضمن در نظر گرفتن تمامی مزایای این نوع چاپ مواردی وجود دارد که باید با دقت بیشتری در مورد آن تامل شود.

بعنوان مثال اگر قصد چاپ جعبه پیتزا با مقوای دوبلکس را داشته باشید، به دلیل فشار غلطک‌ها بر روی مقوا ممکن است شکل خود را از دست بدهد و کارایی لازم را نداشته باشد، که برای این نوع به خصوص از مقوا چاپ فلکسو توصیه می‌شود.


روش چاپ افست

مرکب‌دهی به قسمت‌های تصویردار پلیت به دو صورت انجام می‌شود:

الف) روش معمول در 2 مرحله:

  1. ابتدا پلیت رطوبت‌دهی می‌شود
  2. نوردهای مرکب، عمل مرکب‌دهی را انجام می‌دهند.

ب) روش بدون رطوبت:

با استفاده از پلیت و مرکب خاص

نکته: پیش شرط لازم برای مرکب گیری مطالب چاپ شونده بر روی پلیت و یک چاپ کیفی عبارت است از: آغشته شدن صحیح پلیت توسط محلول آب و مرکب چاپ

مراحل مرکب‌گیری پلیت کدامند؟

  1. محلول رطوبت‌دهی، فقط قسمتهای بدون تصویر را آغشته می‌کند.
  2. نوردها مرکب را از مخزن مرکب تا روی پلیت انتقال می‌دهند.

لذا قسمت‌های مرطوب شده (بدون تصویر) مرکب را نمی‌پذیرند در حالی که در همان زمان، قسمت‌های تصویردار که مرطوب نشده‌اند، مرکب را جذب می‌کنند.


چاپ افست

ماهیت تصاویر بر روی پلیت

  • در چاپ افست بخش‌های چاپ شونده که جاذب مرکب هستند به دو حالت ترامه (تشکیل شده از نقاط) و غیر ترامه (تنپلات) همگی در یک سطح قرار دارند.
  • اندازه نقاط (ترام‌ها) تعیین کننده میزان روشنایی روی کاغذ در بخش‌های مختلف تصویر چاپ شده است.
  • در ناحیه نقاط ریزتر، انعکاس نور از سطح کاغذ بیشتر است.
  • در ناحیه نقاط متوسط، انعکاس نور از سطح کاغذ در حد متوسط است.
  • در ناحیه نقاط بزرگ‌تر، انعکاس نور از سطح کاغذ، ضعیف خواهد بود (تاریکی بیشتر)
  • هر چقدر تعداد نقاط در واحد سطح بیشتر باشد، جزئیات بیشتری قابل مشاهده خواهند بود.

بنابراین رعایت زاویه صحیح در مرحله ترام گذاری (پیش از چاپ) برای هر رنگ، باعث ایجاد گل ترام در نقاط هافتون تصویر چاپ شده خواهد شد. نقاط ترام در چاپ 4 رنگ ممکن است کنار هم و قسمتی (یا حتی کاملا) روی هم چاپ شوند. چشم انسان قادر به مشاهده مجموعه‌ای از اختلاط رنگ‌های افزایشی و کاهشی است.

زاویه ترام در چاپ افست

 یک ترام گذاری صحیح و متقارن یک ساختار مرتب و تکرارپذیر دارد. در ترام گذاری برای یک تصویر 4 رنگ، برای پیش‌گیری از مشکل پیچازی بایستی هر رنگ به طور جداگانه ترام گذاری شود.

پیچازی به شکل‌گیری تداخل نامناسب ترام‌ها به گونه‌ای که برای چشم بیننده اختلال ایجاد کند، گفته می‌شود.

زوایای استاندارد ترام گذاری عبارتند از : 0 – 15 – 45 – 75 درجه، به دلیل قدرت بصری کمتر، غالبا رنگ زرد در زاویه 0 یا 90 درجه اعمال می‌شود.

اختلاف زاویه 30 درجه همواره رعایت می‌شود. رنگ c در زاویه 15 و رنگ m در زاویه 75 درجه اعمال می‌شود. با توجه به قدرت رنگی و تاثیر بصری رنگ k، در زاویه 45 درجه اعمال می‌شود.

سیر تکاملی چاپ افست

  • لیتوگرافی (چاپ سنگی)
  • افست پارچه نوردی
  • افست آب و الکلی (alcolor)
  • افست خشک (waterless)

چاپ افست

معرفی صنف فست فود و رستوران

امروزه یکی از دغدغه های صاحبان فست فود و رستوران ارتباط گیری با اصناف و بهره مندی از مزایای این همکاری است. اما متاسفانه به دلیل نبود یک بانک اطلاعاتی منسجم در این زمینه یافتن اطلاعات تماس یا این موضوع که کسب و کار ما زیرمجموعه کدام اتحادیه قرار می گیرد، با دشواری رو به رو است. در مطلب زیر سعی داریم تمامی اصناف فعال در زمینه مواد غذایی، رستوران، فست فود و… را به شما معرفی کنیم. 

در ادامه ی مطلب ، قصد داریم  صنف فست فود و رستوران را به شما معرفی می کنیم.

image40999

اتحادیه اغذیه فروشان

اگر صاحب یک اغذیه فروشی کوچک یا فلافلی هستید اما به فکر توسعه کسب و کار خود می باشید، می توانید با این اتحادیه همکاری کنید. صنف اغذیه فروشان در خیابان فلسطین جنوبی، کوچه محتشم پلاک 7 واقع شده وبرای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت اینترنتی این صنف به آدرس aghzieh.ir مراجعه کنید.

مطلب مرتبط به این موضوع : مراحل قانونی و کسب جواز رستوران

اتحادیه آب میوه، بستنی و کافی شاپ

برای ثبت کسب کار خود دراین اتحادیه نیاز است تا برخی از ضوابط اماکن را رعایت کنید. به عنوان مثال حداقل متراژ مورد نیاز برای بستنی، آبمیوه بستنی و کافی شاپ به ترتیب عبارت اند از: 12، 14 و 20. یا برای نام و برند خود نباید از اسم های بیگانه یا مخالف شئون اسلامی استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به آدرس coffeeeshop.ir مراجعه کنید. این مجموعه در میدان انقلاب خیابان کارگر شمالی نبش فرصت پلاک 1048 واقع شده است. 

%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87 %D8%A2%D8%A8 %D9%85%DB%8C%D9%88%D9%87%D8%8C %D8%A8%D8%B3%D8%AA%D9%86%DB%8C %D9%88 %DA%A9%D8%A7%D9%81%DB%8C %D8%B4%D8%A7%D9%BE

اتحادیه چلوکباب خورش

بسیاری از رستوران ها و کترینگ ها به طور تخصصی به تولید غذاهای کلاسیک نظیر انواع خورشت و کباب می پردازند. مجموعه هایی که در این زمینه فعالیت دارند برای ثبت صنفی کسب و کار خود می توانند به صنف کباب و خورشت به آدرس تهران، مطهری (تخت طاووس)، خ. ترکمنستان، پ. 2، واحد 1 مراجعه کنند. این نکته نیز قابل تامل است که برخی از مشتریان رستوران ها علاوه بر مجوز کسب و مجوز های بهداشتی، عضو اتحادیه بودن شما را به عنوان نوعی اعتبار و معیاری برای قابل اعتماد بودن قیمت ها می انگارند.

%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87 %DA%86%D9%84%D9%88%DA%A9%D8%A8%D8%A7%D8%A8 %D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4

%D8%AE%D9%88%D8%B1%D8%B4 %D9%82%DB%8C%D9%85%D9%87 %D8%A2%D9%84%D9%88

اتحادیه دارندگان رستوران و سلف‌سرویس

در تاریخچه این اتحادیه آمده است: اتحادیه صنف دارندگان رستوران و سلف‌سرویس‌های تهران در سال 1332 خورشیدی تاسیس و به‌طور رسمی آغاز به کار کرد. این اتحادیه در طول 55 سال گذشته با تلاش و همت همه افرادی که در این مجموعه به‌عنوان خدمتگزار حضور داشته‌اند به‌دنبال برطرف کردن نیازهای اعضاء بوده و تلاش کرده تا هر روز با کوشش هرچه بیشتر راه را برای برطرف کردن مشکلات اعضاء، هموارتر کند.

اتحادیه از بدو شروع به کار تاکنون در زمینه تشکیل پرونده متقاضیان پروانه کسب و صدور پروانه کسب در رسته‌های زیر در شهر تهران انجام وظیفه کرده و می‌کند. این اتحادیه در تهران – خیابان طالقانی – بین فلسطین و وصال – خیابان فریمان – پلاک 27 – طبقه 1 واقع شده و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت این صنف به آدرس http://www.rst-teh.ir مراجعه کنید

TehRestaurantImage 3102

منبع : ایرانیان پک چاپ و بسته و بندی 

جعبه دیزی

 دیزی را عمدتاً به داخل ظروف مسی و ظروف سفالی سرو می کنند و امکان ارسال به صورت بیرون بر هم وجود دارد. استفاده از ظرف های سفالی و مسی در سرو دیزی باعث می شود بسته غذا وزن زیادی داشته باشد. به همین خاطر بهترین گزینه ای که برای جعبه دیزی وجود دارد جعبه کارتنی است. جعبه کارتنی بخاطر استحکام خوبی که دارد برای غذای سنگینی مثل دیزی کاملا مناسب است.

در جعبه دیزی می توان در کنار قسمتی که دیزی قرار می گیرد قسمت هایی برای قرار دادن ادویه و نان و نارنج و… نیز تعبیه کرد. به طور کل جعبه دیزی از دسته جعبه های اختصاصی است. بهترین ورقی که برای ساخت جعبه دیزی مناسب است، ورق ایفلوت کارتن سه لایه است. چاپ روی جعبه دیزی از 1 رنگ تا 8 رنگ امکان پذیر است.

%D8%AC%D8%B9%D8%A8%D9%87 %D8%AF%DB%8C%D8%B2%DB%8C

آبگوشت و دیزی، غذایی برای تمامی فصول!

این روزها که در آستانه فصل زمستان قرار داریم، غذاهای سنتی ما ایرانیان مثل آبگوشت طرفداران بیشتری پیدا می کند و در سفره های رنگین بیشتر به چشم می خورد. این غذا متاسفانه مدتی در هجوم غذاهای خارجی به حاشیه رفت اما امروز بسیاری از مراکز تهیه غذا در کنار غذاهای متنوع شان  دیزی را به منو اضافه کرده اند. بنابر این شما می توانید با خیال راحت مهمان خارجی خود را به یکی از رستوران های خوب شهر ببرید و از آنها با این غذا پذیرایی کنید.

غذاهای ایرانی علاوه برخوشمزه بودن ویژگی منحصر به فرد دیگری نیز دارند، و این ویژگی میزان کالری و مواد مغذی به کار رفته درهرغذا است که متناسب با فصل های سال بدن انسان را برای آن مقطع از سال آماده می کند. آبگوشت اما تمام این ویژگی های خوب را در خود دارد و همچنین برای یک روز کاری انرژی مورد نیاز شما را فراهم می کند.

abgoosht be v gerdoo markazi3

در این مطلب نگاهی داریم به تاریخچه این غذا و سایر مطالب مربوط به آن.

تاریخچه دیزی

این غذا معمولا در ظروف سفالی و سنگی پخته می شده است و علت نام گذاری آن نیزهمان ظرف سنگی است که غذا در آن پخته می شده و دیزی نام داشته است. معمولا توسط یک جا نشینان پخته می شده و به خاطر رنگ و بوی مطبوعش به آرامی در سفره بیشتر ایرانیان جا باز کرده است.اما به علت پخته شدن در ظروف سنگی خواص به مراتب بیشتری نسبت به آبگوشت پخته شده در ظروف تفلون دارد که یکی از این خواص آزاد کردن آهن بیشتر در بدن است و اصلا دیزی سنگی نامیده می شود.

%D8%B7%D8%B1%D8%B2 %D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87 %D8%AF%DB%8C%D8%B2%DB%8C %D8%A7%D8%B5%DB%8C%D9%84 %D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C

فواید دیزی

برای دانستن فواید دیزی ابتدا باید ترکیبات رنگارنگ به کار رفته در این غذا را بررسی کنیم که عبارت اند از: نخود، گوجه، سیب زمینی، لیمو عمانی، لوبیای سفید، ادویه جات و البته گوشت تازه گوسفندی! نخود دارای مقادیر زیادی آهن است که برای سلامت پوست و تقویت سیستم دفاعی بدن موثر است.

گوجه فرنگی نیز سرشار از آنتی اکسیدان است که با پخته شدن حتی افزایش می یابد. لیمو عمانی علاوه بر طعم خوبی که به غذا می دهد برای جذب چربی گوشت به این ترکیب اضافه می شود و بهتر است آن را نخورید. و از همه مهمتر گوشت تازه گوسفندی دارای پروتئین آهن و سایر مواد معدنی مورد نیاز بدن است.

%D8%AF%DB%8C%D8%B2%DB%8C 1

دیزی و دنبه: مفید یا مضر؟

برخی از رستوران ها برای بهتر شدن طعم دیزی از دنبه استفاده می کنند، دنبه برای برخی از افراد مفید است اما برای کسانی که چربی و کلسترول دارند خوب نیست، گرچه دنبه به طور کل چربی های اضافه جمع شده در انتهای بدن گوسفند است و در طب سنتی به عنوان چربی مفید شناخته می شود. به طور کل اگر در زندگی روزمره فردی پرکار هستید برای شما آبگوشت با دنبه را توصیه می کنیم در غیر این صورت این غذا را کم چرب مصرف کنید. البته نمیشود منکر طعم لذیذ و دوست داشتنیِ دنبه در دیزی شد !

برای سرو و مصرف دیزی می توانید از ظروف سفالی استفاده کنید و در کنار آن از ترشیجات و سبزی یا پیاز استفاده کنید اما از لبنیات چون ماست یا دوغ استفاده نکنید چون خواص این غذا از جمله آهن آن را کم می کند.از آن جایی که این غذا سنگین است سعی کنید بلافاصله بعد از خوردن نخوابید زیرا هضم آن را با مشکل رو به رو می سازد.

%D8%AF%DB%8C%D8%B2%DB%8C 6

%D8%AF%DB%8C%D8%B2%DB%8C 4

%D8%AF%DB%8C%D8%B2%DB%8C 3

بسته بندی

این روزها صنعت بسته بندی نیز همچون صنعت لباس دائما تحت تاثیر مد قرار می گیرد و طرح های سال گذشته برای مشتریان در سال جدید جذابیت خود را از دست می دهد.در متن زیربا تعدادی از طرح هایی را که احتمالا در طراحی جدید بسته بندی های سال جدید میلادی نخواهیم دید آشنا خواهید شد. 

بسته بندی همچون صنعت لباس دائما تحت تاثیر مد قرار می گیرد.

Shaw Shaw Party Pizza 22.26 1920x1439 1

طرح های شلوغ و متضاد

تولید کنندگان معمولا تحت فشار مشتری این موضوع را قبول می کنند تا از اشکال و رنگ های مختلف در طراحی استفاده کنند. این کار باعث می شود طرح اصلی کار به چشم نیاید و از طرح اختصاصی منحرف شود. در سال جدید شاهد این موضوع خواهیم بود که یک طرح اختصاصی در یک بستر یکرنگ و با تم مشخص در بیشتربسته بندی ها به کار رفته شود. کمپانی های بزرگ همچون نایک و ادیداس اخیرا در مناسبت های مختلف، مثلا در حراجی های آخر فصل این شیوه را اتخاذ می کنند. با چند مورد از طرح های جدید آشنا شوید.

 به جای استفاده از لغات فراوان می توانید یک جمله را با فونت خوانا و با پیام مشخص روی یک فضای طیف بندی شده یک رنگ طراحی کنید.جمله باید چشمان نظر مشتری را به خود جذب کند.

.بسته بندی هایی که به جای رنگین کمانی بودن یک رنگ مشخص داشته باشند به گونه ای که فارغ از طرح و اندازه آن وقتی در ویترین قرار می گیرند به چشم بیایند.
می توانید به صورت سایه از رنگ های متداول بهره ببرید تا تم اصلی کار خسته کننده نباشد و نسبت به طرح هایی عمومی متمایز به نظر برسد.

حذف بخش های اضافی

بارها با این صحنه مواجه شده اید که برای برداشتن محصول از داخل بسته بندی چند مدل جعبه را باز می کنید و تمام شوق شما برای دیدن سفارشتان از بین می رود! بهترین مثال برای آن فلش مموری ها یا چیزهای کوچک هستند که از فروشگاه های اینترنتی خریداری میکنید. زدودن بسته بندی های زائد علاوه بر این که فرآیند بازیافت را راحت تر می کند برای مشتری خوشایند تر است. جدای از آن بسته بندی های جدید به سمت استفاده از پلاستیک و مقوا در کنار هم سوق یافته اند و خصوصا در صنایع غذایی با استقبال بیشتری از سوی مشتری و صاحبان کسب و کار مواجه شده است.

open pizza box packaging mockup 196070 348

طرح های خیره کننده و سفارشی

این طرح ها ابتدائا در بطری های نوشیدنی به کار گرفته شدند و بازخورد خوبی نیز دریافت کردند، اما امروزه در تمامی صنایع می توان با خلاقیت طرح های بدیعی را به کار گرفت. اگر میخواهید جایگاه خود را در بین رقبا حفظ کرده و ارتقا دهید، نباید از پیشرفت های صنایع مرتبط با کسب و کار خود غافل بمانید،قطعا بسته بندی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

استفاده از طراحی جدید بسته بندی برای محصولات باعث میشود شما همگام با مد روز در حرکت باشید و پیشرفت کنید.

بسته بندی با کاغذ ذرت

امروزه بسیاری از صنایع مرتبط با چوب و کاغذ برای تامین مواد اولیه با مشکل رو به رو هستند. پسماند مواد زراعی برای بسیاری از صنایع آلترناتیو خوبی به حساب می آیند زیرا علاوه بر این که رویش، برداشت و مصرف آنها تخریب های زیست محیطی کمتری به بار می آورد در مقایسه با چوب امتیازات منحصر به فردی دارند. در حال حاضر بخش اعظم صنایع چوب و کاغذ در منطقه شمال کشور واقع شده اند؛ این موضوع، افزایش میزان تقاضا برای برداشت چوب و متعاقب آن تخریب عرصه‌های جنگلی را در پی دارد.

rsw 600h 600

استفاده از کاغذ ذرت به جای کاغذ چوب می تواند در حفظ محیط زیست کمک کننده باشد.

مزایای استفاده از پسماند

مهمترین پسماندهای کشاورزی مستعد برای استفاده در صنایع چوب و کاغذ عبارت اند از باگاس، کاه غلات، کلزا که مهم ترین آن ها ساقه ذرت می باشد. یکی از امتیازات استفاده از پسماند ذراعی در صنایع مختلف از جمله بسته بندی، در دسترس بودن آن در بسیاری از نقاط کشور است. 

به عنوان مثال گیاه ذرت در حال حاضر در بسیاری از نواحی زراعی ایران یافت می شود و از محصولاتی است که پسماند زیادی دارد. از این رو ما با استفاده از کاغذ ذرت برای بسته بندی به حفظ محیط زیست کمک خواهیم کرد.

Corn paper

پسماند های ذراعی همچون ساقه ذرت قیمت تمام شده کالای نهایی را به مراتب پایین می آورند. علت آن می تواند حجم بالای پسماند ذراعی باشد که بر اساس مطالعات سازمان جهاد کشاورزی سالانه چیز حدود 5.2 میلیون تن برجای می ماند. با این حال چالش هایی از جمله خشک کردن ، حذف زوائد مثل اسفنج داخل ساقه و مواردی از این دست فعلا حل نشده باقی مانده است.

البته با توجه به روی کرد جدید صنایع کاغذی می توان انتظار داشت در سال های پیش رو این معضلات نیز به مرور برطرف شوند. صنایع بسته بندی نیز از این پیشرفت ها غافل نبوده اند لذا کاغذ ذرت در تولید جعبه و پاکت به تازگی کاربرد فراوان یافته اند به عنوان مثال در تولید جعبه وافل می توان از این نوع مقوا بهره برد.